Gaat de Dag van de Muziek door?

september 15, 2021

Op dinsdag 14 september kregen we als evenementenorganisatoren meer duidelijkheid over het houden van evenementen de komende tijd. Met welke maatregelen hebben we op 9 oktober van doen?  Dit is de reden dat we nog niet eerder konden communiceren over het vervolg.
Wij staan er nog steeds positief in en proberen er alles aan te doen het evenement te laten doorgaan. 

Met welke maatregelen hebben we te maken?
De belangrijkste maatregelen zijn:

  • Het invoeren van de coronapas. In iedere locatie zal hierom moeten worden gevraagd. Mensen moeten of aantonen dat ze gevaccineerd zijn of een negatieve test kunnen overleggen (deze is 24 uur geldig)..
  • Ook buiten moet dit worden gevraagd, behalve bij doorstroomlocaties (plekken waar mensen snel wisselen).

Wat heeft dit voor consequenties voor de Dag van de Muziek?

  • Deelnemers moeten een coronapas hebben met een geldige QR code. Je speelt op plekken waar dit zal worden gevraagd. De vraag is dus of u hieraan mee wil/kan werken en uw inschrijving wil doorzetten.
  • Onze locatie houders moeten gaan werken met dit nieuwe systeem. Bij hen staat nu de vraag uit of ze willen blijven aanhaken bij de Dag van de Muziek of kiezen om niet deel te nemen en hun vaste gasten een plek te geven bijvoorbeeld.
  • De vraag is verder uitgezet naar de gemeente of onze podia buiten worden aangezien voor een doorstroomlocatie.

Bovenstaande zaken moeten deze week duidelijk worden zodat we een beslissing kunnen nemen over het doorgaan van de Dag van de Muziek. Pas als we weten of onze locaties blijven aanhaken en we buiten vrij kunnen programmeren kunnen we een positief besluit nemen. Dinsdag 21 september laten we u definitief weten of de Dag van de Muziek door kan gaan. We maken maandag deze beslissing. Verder laten we u dan ook direct weten hoe de rest van de organisatie zal verlopen vanaf dat moment (in geval van positief besluit).

Wat vragen we van u?
Naast geduld vragen we u ons te laten weten als u, vanwege de huidige maatregelen, niet meer kan of wil meedoen als deelnemer. Laat ons dit weten via info@dagvandemuziek.nl. Dit is voor ons als organisatie van groot belang. Als u een grote groep heeft; vraag na of u voldoende mensen heeft om het optreden te kunnen verzorgen.

Wij zijn er altijd voor blijven gaan en blijven dit doen tot het moment het niet haalbaar blijkt te zijn. We hopen u volgende week positief nieuws te brengen!

Met vriendelijke groet,
Micha Voormanns
Wim ter Velde
Sikina Pinchetti
Cees Dito
Dries Post
Petra Clowting