pijl

JUBILEUMEDITIE DAG VAN DE MUZIEK 2019

De inschrijving voor het grootste amateurmuziekfestival van Europa is geopend. Op 25 mei is de 25ste editie van de Dag van de Muziek. Naast optredens op 20 locaties in de binnenstad zal er een feestprogramma worden toegevoegd aan het normale programma!
Houd onze website in de gaten voor meer informatie de komende maanden.

Belangrijke data:
Eerste deelnemersvergadering:    13 februari 19.30 in Windkracht 13
Tweede deelnemersvergadering:  17 april 19.30 Windkracht 13

 

Penvoerder van de Dag van de Muziek: Dag van de Muziek 

 

WAT IS DE 'DAG VAN DE MUZIEK' IN DEN HELDER?

"De Dag van de Muziek" is HET grootste amateur muziekfestival van Europa met zijn 20 podia en ruim 1800 deelnemers! Het evenement biedt amateur musici en –dansers de gelegenheid om zich te presenteren aan een breed publiek en zo belangstelling te wekken van potentiële nieuwe leden.
Ook heeft de presentatie vaak nieuwe uitnodigingen voor optredens tot gevolg. Een optreden duurt 30 minuten en er is 15 minuten wisselpauze tussen de optredens.

Alleen de dansblokken duren 20 minuten.

Iedereen doet vrijwillig mee aan de "Dag van de Muziek". Niemand onvangt daarvoor een (reiskosten) vergoeding.

De "Dag van de Muziek" staat gepland op zaterdag 25 mei 2019

 

In memoriam: Lesley Williams

Het managemenet van Volkszanger Lesley Williams heeft ons het verdrietige bericht gebracht dat Lesley is overleden op 14 mei.

Hij stond volgeboekt tijdens de Dag van de Muziek. Onze gedachte en condoleances gaan uit naar zijn familie, vrienden en fans. Wij hebben in overleg met het management van Lesley de jonge Volkszanger Mart Hoogkamer kunnen boeken.

Deze dag zal elk stukje muziek een kleine tribute zijn voor Lesley.

Dag van de Muziek
Dag van de Muziek
Dag van de Muziek

ENTHOUSIAST GEWORDEN EN DEELNEMEN?

SCHRIJF JE NU DIRECT IN!

Sfeerimpressie

NIEUWS

Datum: 21 november 2018

Evenementen komen en gaan. De Dag van de Muziek is klein begonnen en trots dat ze 25 jaar later zoveel deelnemers en publiek een geweldige dag  kan bezorgen. Het evenement is inmiddels niet meer weg te denken uit onze stad en is door zijn grote deelnemersbestand echt van ONS ALLEMAAL geworden. De organisatie wil deze mijlpaal dan ook graag vieren en wil een MUZIKAAL CADEAU geven aan Den Helder en zijn inwoners!

Samen een cadeau geven aan de stad

Dit kan alleen als we eenmalig steun krijgen van diverse sponsoren. Wij hopen u enthousiast te maken om samen met ons dit mogelijk te maken voor onze stad. We zijn op zoek naar ondernemers en organisaties die het belang van het stimuleren van amateurmuziek onderschrijven en de Dag van de Muziek een warm hart toedragen. Bent u zo'n maatschappelijk betrokken ondernemer met hart voor muziek en wilt u graag met ons samenwerken om dit cadeau te schenken aan de stad en zijn muzikale inwoners? Mail ons dan via info@dagvandemuziek.nl. Wij nemen hierna contact met u op.

Niet alleen hebben we financiële steun nodig, ook uw ideeën en materialen zijn welkom!  

Dag van de Muziek

 


Dag van de Muziek

HISTORIE

In 1995 heeft een aantal Nieuwediepers onder wie Gery Posch, Kees Doolaard en Wim van der Tak het landelijke initiatief van de "Dag van de Muziek" enthousiast opgepakt.
In de meeste steden in het land staat dit evenement inmiddels niet meer op de kalender, maar in Den Helder is het uitgegroeid tot een happening waar vele amateur muzikanten jaarlijks naar uitzien.

Voor de meeste amateurs zijn er niet veel podia waar men zijn kunnen kan tonen.
De organisatie van de "Dag van de Muziek" schept de faciliteiten voor deze optredens en alle muzikanten treden gratis op. Dit is de gedachte achter de "Dag van de Muziek", die ook door de gemeente Den Helder als zodanig gesteund wordt en daadwerkelijk middels "Triade, Huis van de Kunsten" financieel mogelijk wordt gemaakt. In 2019 zal de Dag van de Muziek voor de 25e keer worden georganiseerd. Een jubileum!

Het enthousiasme van het organisatie comité wordt gevoed door de ca. 1800 deelnemers, sponsoren, horecamensen, vrijwilligers en hun fans.